Omgeving

Onze omgeving maakt de Hoge Haren een uitstekende uitvalsbasis. Voor welke richting u ook kiest, u komt altijd op een mooi plekje terecht. Wandelen en fietsen is hier een plezier. U ziet veel vogels in deze natuurrijke omgeving en in het voorjaar is de Betuwe op zijn mooist.

Trots op de betuwe

In de Betuwe is het landschap steeds weer anders. Het dijklandschap langs de Linge met de vele fruitboomgaarden erlangs, speelt hierbij een belangrijke rol. Eerst ziet u er witte kersen- en pruimenbloesems, daarna de witte perenbloesem, vervolgens roze appelbloesem en later in het jaar volgt het fruit. Fiets- en wandelliefhebbers (diverse mooie fiets- en wandelroutes) kunnen hun hart ophalen langs de geurende boomgaarden. De Betuwe staat met name bekend om de vele fruitsteden en de bloesemtocht.

Kersenbloesem in de Betuwe
Slot Loevestein in Zaltbommel

Vermaak en historie

Ook op historisch gebied is hier veel te vinden: In veel kastelen en oude dorpen zijn nog steeds sporen uit de Middeleeuwen te vinden. Ga ook eens kijken in de oude oranjestad Buren en historische steden als Zaltbommel, Culemborg en Tiel. En slot Loevestein is ook een echte aanrader.

In Zaltbommel (het stadje van Jip en Janneke) is op dinsdagmorgen de gezellige weekmarkt en in Tiel (de stad van Flipje) op zaterdag de gehele dag. Dan is er ook nog het gezellige dorpje Geldermalsen waar de Linge langsloopt, daar is de weekmarkt op vrijdagmorgen. Op de rivier de Linge kunt u ook kanoën.

Prachtig natuurgebied om de hoek

Bijna letterlijk om de hoek ligt natuurreservaat ’t Broek van Staatsbosbeheer. U kunt er heerlijk wandelen door grienden met grillig gevormde bomen, bloemrijke hooilanden, natte graslanden en langs honderden knotwilgen. Het Broek is een gebied waar vogels, zoogdieren en planten in alle rust kunnen leven. In het gebied ligt ook de 500 jaar oude Waardenburgse Eendenkooi waarvan de kooiplas wordt omgeven door oeroude knotessen en knotwilgen met prachtige eikvarens op de stam.

Omgeving Tuil, Gelderland

Wat kunt u doen in Het Broek?

Trek er op uit en volg de gekleurde paaltjes voor een wandeling van 3 km. Of trek laarzen aan en loop het laarzenpad van 5 km (paaltjes met laarsje volgen). (zo nu en dan zie je herten). Daarnaast zijn er twee excursies met de boswachter van Staatsbosbeheer:

1. Alles over de eendenkooi: in 2 uur komt u alles te weten over de kooi en het beroep van kooiker.
2. Kuieren door het verleden: een dag vol verrassingen: u bezoekt de eendenkooi, struint door grienden, vaart met de trekschuit en luncht in de poldermolen.